Wat is GPL?

Wat is gpl : General public license, ofwel algemeen publiek gebruik. GPL software is dus voor algemeen publiek gebruik. Je mag er mee doen wat je wil, aanpassen, verkopen of als bron voor jouw project gebruiken. Er zijn wel wat voorwaarden. Zo moet de software daarna ook GPL zijn en is het behouden van vewijzingen naar de auteurs van de code verplicht.

Is gpl gelijk aan gratis? : Ja en nee. Als je de software hebt mag je het oneindig gebruiken. Maar als je het wilt verkijgen kan dat geld kosten. Downloads in de WordPress repository zijn gratis, maar downloads van Elegant Themes of Themeforrest kosten meestal geld.

WordPress en gpl : WordPress is gpl, en daarmee zouden alle thema’s en plugins ook GPL moeten zijn..? Ja, de opzet van WordPress is dat alle thema’s en plugin’s voldoen aan de GPL maat.

GPL kosten : Vaak betaal je een tarief per jaar voor het downloaden van de software en updates in dat jaar. Je krijgt dan vaak een activatiecode zodat je de software automatisch kunt updaten. Slechts in enkele gevallen is een activatie code nodig om de software te kunnen gebruiken.

Gpldownloads : Wij bieden een uitgave van een gpl software versie eenmalig aan voor een fractie van de kosten. Het voordeel is een flinke kosten besparing, de nadelen zijn dat er geen updates bij zitten en dat de auteurs geen geld ontvangen. Op deze wijze kun je voor een klein bedrag een WordPress website bouwen die gebruik maakt van de meest geavanceerde thema’s en plugin’s.